aprilie 21, 2009

Ce este social media?

Bookmark and Share

Prezenta ta pe internet poate sa se integreze in ceea ce se numeste Web 1.0 – adica simple situri de prezentare, pasive, asemeni manechinelor din vitrinele magazinelor….

sau sa faca parte din Web 2.0- adica din fenomenul de net activ, comunicativ, de dialog.

Daca te rezumi la gmail si un blog pasiv, aunci esti in Web 1.0 – o mada care se stinge de prin 2001-2002, si este de ajuns ce ai facut pana acum: un email si un blog de prezentare.

Daca vrei insa ca afacerea ta sa profite de tot ce s-a inventat dupa 2001, atunci trebuie sa afli mai multe despre social media.

Social media cuprinde o multitudine de instrumente de comunicare, principiul esential fiind dialogul.

Prin social media afacerile dobandesc mai buna vizibilitate deoarece oamenii vorbesc despre ele – produsele si serviciile se comenteaza, se aproba sau dezaproba; oamenii iti spun daca te plac, in egala masura iti spun daca produsele tale sunt proaste. Afli cand clientii tai sunt multumiti de tine, dar la fel de bine afli si daca sunt dezamagiti. Avantajul tau este ca stii cum stai fata de clientii tai, si poti sa te gandesti ce ai de facut- ca lucrurile sa arate mai bine in viitor, indiferent cum arata azi.

Nu poti sa ratezi ocazia de a intra in dialog direct cu clientii tai, asa ca vom explora impreuna pentru inceput siturile de social bookmarking (arhivare online)

Daca esti gata sa fii parte din Web 2.0, asteapta articolul urmator!

Ca sa fii la curent cu postarile, aboneaza-te la articolele urmatoare prin RSS sau prin email.

Stumble Upon Toolbar
blog comments powered by Disqus
 
Feedback Form