februarie 19, 2009

Cum sa-ti faci un blog

Bookmark and Share

blogger-pentru-antreprenori‘La ce-mi trebuie mie un blog?’ Nu este prima oara cand vad intrebarea asta in ochii tai. Ai dreptate sa fii putin iritat –‘exact asta imi lipsea’ – imi inchipui ca trece prin mintea ta. Mai ales daca ai platiti deja sa iti faci un site.

Imagineaza-ti ca un blog este in materie de situri ceea ce este un film in comparatie cu o fotografie.

Asemeni unei fotografii, un site este adesea o secunda suspendata in istorie ( sau ‘uitare’ sa fie un cuvant mai potrivit?): un site este o pagina care contine adesea aceleasi informatii pe care clientul tau le poate gasi oriunde altundeva: in ‘pagini aurii’ varianta tiparita, in reviste sau ziare, in inregistrarile tale de pe diverse platforme online – platite sau gratuite. Probabil ca in afara de datele tale de contact, situl tau ii aminteste clientului tau cu ce te ocupi, si  - in functie de cat de vesel a fost creatorul tau de site – posibil – ii spune in ce zi a saptamanii este!

Acum, ce diferenta poate sa faca un blog pentru afacerea ta?

  • Un blog arata ca afacerea ta e vie, ca traieste in acelasi timp odata cu clientul tau.
  • Un blog este activ si dinamic. Un blog te diferentiaza de ceilalti concirenti ai tai asa cum nici o alta tactica de marketing nu poate s-o faca.
  • In plus, un blog te ajuta nu doar sa iti raspandesti mesajul – construit exact asa cum vrei tu; iti permite sa poti discuta cu clientii tai – prin comentariile la articolele tale. Iar conversatia cu clientii tai este- vorba reclamei – nepretuita. 
  • in final – blogul afacerii tale te reprezinta pe tine: cum gandesti, ce iti place, care sunt valorile tale, si asta nu la modul declarativ: nu este nevoie sa scrii ‘misiunea noastra’; este de ajuns sa comunici.

Imagineaza-ti: visul de aur al companiilor – sa obtina accesul direct la opiniile clientilor- sa fie la dispozitia ta absolut gratuit!

Filmuletul de mai jos iti arata cum sa-ti faci primul blog.

cum sa-ti faci un rapid un blog

De ce am ales blogger? pentru ca face parte din platforma serviciilor gratuite oferite de google, si cu o singura adresa de email si parola vei putea sa iti administrezi blogul, fara ca pentru asta sa faci un efort urias de invatare. In viitor vom explora si alte platforme la fel de usor de folosit de catre tine, un antreprenor ocupat.

In articolul urmator vom explora impreuna cateva setari importante pentru blogul tau.

Ca sa fii la curent cu postarile, aboneaza-te la articolele urmatoare prin RSS sau prin email.

Stumble Upon Toolbar
blog comments powered by Disqus
 
Feedback Form