ianuarie 18, 2009

Ce poate sa faca internetul pentru afacerea ta I

Bookmark and Share

  • te poate face cunoscut

In fiecare zi in Romania se infiinteaza sute de firme. Registrul Comertului ne arata ca in luna noiembrie 2008 s-au infiintat nu mai putin de 6987 de societati comerciale de tip SRL, si peste 3000 de societati in forma Persoana Fizica.

Pentru guvernanti numarul nu poate sa produca decat incantare..’iata noi cotizanti la darile de stat’…

Insa pentru tine ca mic intreprinzator, acest numar poate ca te ingrijoreaza… oare cati dintre ei au un produs sau serviciu similar cu al tau? Ei, da, dragilor, asta inseamna concurenta. Si asta fara sa ne gandim la cei care sunt DEJA pe piata!.

Acum poate ca incerci sa depasesti ingrijorarea si-ti spui – bine, dar eu am un produs unic, nimeni nu mai are ceva similar pe piata.

Da, sunt de acord cu tine, dar nu uita ca tot imparti ceva cu concurentii tai in afara de oferta de produse: clientii. Prin urmare, daca vrei sa-ti vinzi produsul sau serviciul – pentru care ai cheltuit atat efort pana acum – ei, bine, daca vrei sa-ti vinzi produsul trebuie mai intai sa fii cunoscut. Clientii tai trebuie sa stie ca existi si ca esti gata sa le dai un produs extraordinar, sau un serviciu iesit din comun. Clientii tai trebuie sa te stie si sa te caute, sau macar sa nu te ocoleasca atunci cand le iesi in cale din intamplare (asta pentru ca nu le esti strain).

Internetul te ajuta sa faci asta aproape instantaneu: imediat ce ti-ai publicat situl, oricine te gaseste poate sa afle totul despre afacerea ta – despre produsele tale, despre cat de minunat e serviciul tau si chiar despre tine.

De exemplu:

cautand ‘camere foto’ pe google primul site care apare in lista imi da toate informatiile in fereastra de ‘contact’ : toate datele de contact, harta, program. Simplu, nu?

In urmatorul post va vorbesc despre al doilea lucru pe care internetul il poate face pentru afacerea ta.

Ca sa fii la curent cu postarile, aboneaza-te la articolele urmatoare prin RSS sau prin email.

Conexiuni de Afaceri: Pentru succesul tau!

Stumble Upon Toolbar
blog comments powered by Disqus
 
Feedback Form