mai 07, 2009

Cum sa convertesti o prezentare PowerPoint in format video

Bookmark and Share

debut logo In sesiunea trecuta ti-ai pregatit prezentarea PowerPoint. Acum nu iti trebuie decat sa convertesti fisierul in format video.

Pentru asta exista cateva optiuni, toate se bazeaza pe softuri care capteaza ecranul.

Prima recomandare pe care o auzi de la oricine este: foloseste Camtasia. Am folosit si eu o varianta de trial, si nu pot decat sa recomand programul. Din pacate vine cu un pret pe eticheta de 299$. Daca bugetul si mai ales intentiile tale de folosire a programului pe termen lung iti permit, o astfel de investitie este buna.

O varianta gratuita ar fi Cam Studio, varianta cu care eu – una - nu ma impac.

Ce iti recomand cu mare insufletire este insa programul Debut, oferit gratuit de NCH Software. impreuna cu o multitudine de softuri adiacente de editare, de inregistrare audio, de transmisie online.

Acum:

1. descarca softul de captare de ecran Debut – aici;

2. instaleaza programul in calculatorul tau;

3. ia-ti un microfon;

4. urmareste filmuletul din articolul de azi inainte sa faci prima captare de ecran.

Atentie: Ce faci acum, vei face de fiecare data cand vrei sa obtii un filmulet inregistrand ce se intampla pe ecranul calculatorului tau, indiferent ca este vorba de un PowerPoint sau alt program - de exemplu o transmisiune a unei televiziuni online.

Oadata Debut instalat, ai cateva optiuni:

  • sa convertesti prezentarea fara audio, sau
  • sa faci un voice-over, adica sa te inregistrezi in acelasi timp cat iti derulezi prezentarea.

Daca ai facut un filmulet fara sunet, poti sa adaugi o linie melodica atunci cand filmul este deja incarcat pe Youtube, cu o variante de royalty free. Nu incerca sa folosesti un format audio pentru care nu ai dreptul de utilizare – este foarte posibil ca proprietarul de drepturi sa nu fie de caord cu asta si sa iti ceara sa iti retragi filmuletul. Mai multe discutam in articolul urmator referitor la incarcarea pe YouTube.

Daca vrei sa convertesti prezentarea si sa adaugi si audio, este simplu:

1. iti deschizi fisierul PowerPoint – cu prezentarea in forma finala

2. deschizi Debut

3. iti selectezi regiunea din ecran pe care vrei sa o captezi in film – incearca sa eviti sa captezi intreg ecranul – pentru ca fisierul final va avea o dimensiunea prea mare – si nu uita, fisierele de incarcat pe YouTube trebuie sa aiba o limita de marime - sub 100MB.

4. pregateste-ti microfonul

5. faci click pe butonul record – apare o fereastra in care iti scrii numele filmuletului; imedit ce ai scris numele, se aude un semnal sonor si incepe captarea

6. pe parcursul inregistrarii o sa ai nevoie sa te opresti; pentru asta foloseste tasta F6 (pause); dupa ce ai luat pauza de care ai nevoie – pornesti din nou captarea cu F5 (record). Cand ai terminat, click pe F7 (stop).

Inregistrarea este disponibila imediat in fereastra care se deschide. Daca esti multumit, treci la incarcarea filmului. Daca nu, inregistrezi din nou.

Cum sa convertesti PowerPoint in video

In articolul urmator postam pe YouTube in contul ‘amenajari diana’ deja creat filmuletul captat azi.

Ca sa fii la curent cu postarile, aboneaza-te la articolele urmatoare prin RSS sau prin email.

Stumble Upon Toolbar
blog comments powered by Disqus
 
Feedback Form